Alle beklimmingen

Zuid-Limburg telt talloze beklimmingen. Voor ieder wat wils. Korte en lange. Steil of vals plat. De een kiest het binnenblad, de ander het buitenblad. Allemaal willen we fietsen. Allemaal willen we boven komen. Langzaam of snel. Op deze pagina vind je een overzicht met beklimmingen die je in Zuid-Limburg kunt bedwingen. Waarschijnlijk niet volledig. Er zijn altijd wegen die per toeval ontdekt worden of wegen die niet geschikt zijn voor een racefiets. Laat het ons weten!

Zuid-Limburg verdeeld in plateau’s.

Om de beklimmingen te categoriseren wordt er gebruikt gemaakt van de verschillende plateaus die Zuid-Limburg kent. Een plateau is een hoogvlakte dat begrensd wordt met hellingen aan diverse zijdes. De hoogtes op een plateau kunnen verschillend van elkaar zijn. Een plateau wordt vaak ingesneden door rivieren. Op onderstaande kaart vindt je een overzicht van de verschillende plateaus.

Zuid-Limburg onderverdeeld in de verschillende plateaus.

Overige beklimmingen zijn onderverdeeld in Duitsland of België.

Op de plateau’s van Nieuwenhagen (N), Kerkrade (K) en Spekholzerheide (S) bevinden zich momenteel (nog) geen klimmen die in aanmerking komen voor deze website.

Enkele beklimmingen worden ondersteund met profielen en video’s die beschikbaar zijn gesteld door myCols.

Momenteel werken wij hard aan een heuse ‘en danseuse index’. Deze wordt mede bepaald door het profiel, de lengte en gemiddelde stijging en het wegdek van de klim. Wat deze index uniek gaat maken is de exclusiviteit van de klim en de schoonheid ervan. Niet te ‘meten’ in principe en dus gebaseerd op eigen bevindingen. De index gaat bepalen wat de volgorde en ranking van de verschillende beklimmingen gaat zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *