Heuvel, wat ben je mooi.

Niels Smits, bedenker én oprichter van deze website, komt op 19 maart 2021 met zijn eerste boek omtrent de veelal onbekende heuvels in Zuid-Limburg: Heuvel, wat ben je mooi.

Dolblij en supertrots ben ik met mijn eigen fiets- én wandelgids die in het afgelopen jaar is ontstaan. Hierin deel ik mijn liefde voor het fietsen en wandelen in Zuid-Limburg met jullie en trok ik er met enkele bevriende fotografen op uit’.

Centraal in het boek staan de gebieden in het Heuvelland waarin de massale drukte wordt vermeden. Ik neem je mee naar de zichtbare- en onzichtbare geschiedenis van ontelbare heuvels aan de middels een achttal fietsroutes en een zevental wandeltochten.

Om de drukte in het Heuvelland te spreiden wordt bijvoorbeeld de finale van de Amstel Gold Race (lus 3) hertekend naar een route over minder drukke wegen en onbekendere beklimmingen, waarin de blauwdruk haast intact blijft.’

Aan de hand van de vermaarde Bokkerijders maak je kennis met het plateau van Doenrade en in een andere route gaan we terug naar een zinderende juli-dag in het jaar 2006. De zogenaamde langste dag vindt plaats in een ondergewaardeerde fietsregio; Parkstad.

Uitgebreide beschrijvingen van onbekende beklimmingen en bezienswaardigheden, pittige fietsroutes en dito wandeltochten vol geschiedenis van ons prachtige Heuvelland, maken dit boek tot een must-have voor de échte liefhebber!

De boekpresentatie van ‘Heuvel, wat ben je mooi’ vindt op 19 maart 2021 (18:30) plaats in de Dominicanen te Maastricht. Deze is middels een FacebookLive-event te volgen. Gasten zijn Milan van Wersch (Limburg Cycling) en wielerpoëet Miel Vanstreels.

Informatie.

Titel: Heuvel, wat ben je mooi.
Auteur: Niels Smits
Fotografie: Bob Stijnen, Arno Smits, Stijn Smits (www.stijnsmits.nl)
Aantal bladzijden: 224
Uitgever: Uitgeverij TIC (Paul Weelen & Luiz Oliveira)

Vanaf 19 maart te verkrijgen in uw lokale boekhandel of op www.ticshop.nl

Gesigneerd exemplaar met een persoonlijke boodschap? Vul dan hieronder het contactformulier in!

Tekst: Niels Smits – © 2021