GroenLeven Ronde van Limburg

Wie aan de oudste klassieker van Limburg denkt, zal dit predikaat wellicht direct koppelen aan de Amstel Gold Race of anders de Hel van het Mergelland. Toch mag de Ronde van Limburg, georganiseerd door het wielercomité Stein, zich de langstlopende provinciale klassieker noemen. De eerste editie vond namelijk plaats in 1948. 

De Ronde van Limburg mikt qua deelnemersveld op beloften die aan de vooravond staan van een profavontuur en op eliterenners zonder contract. Hiermee wil het de kloof tussen een leven als belofte en een profbestaan verkleinen.

Dit laatste is te zien aan de erelijst, waar enkele latere toppers op staan. Zo wonnen onder meer Jan Janssen, Leo van Vliet, Fedor den Hertog, Gerben Karsten en Henk Lubberding ooit de heuvelachtige koers door Zuid-Limburg. Meer recentelijk vind je met Sebastian Langeveld, Johnny Hoogerland en Ramon Sinkeldam enkele Nederlandse toppers in spé op de lijst met winnaars.

Vanaf 2022 is de organisatie een samenwerking aangegaan met GroenLeven, waardoor de Ronde van Limburg voor het eerst in haar bestaan een naamwijzing ondergaat. Bekende Limburgse heuvels als de Cauberg en de Keutenberg verdwijnen uit het parcours en worden ingeruild voor lokale kuitenbijters. De finish verschuift van Genhout naar Buchten, een wielerdorp bij uitstek.

Bekijk meer koersen

Simac Ladies Tour

Deze meerdaagse etappewedstrijd door Nederland werd in 1998 opgericht. Met

Bestel hier een gesigneerd exemplaar van ‘Heuvel wat ben je mooi’En ontvang een gratis magazine van Vélo Limburg. 

Heuvel, wat ben je mooi

Het boek Heuvel, wat ben je mooi bestel je middels onderstaand contactformulier.

€15,95