Retro

In de grootsheid en het beklijvende van een koers spelen achtergrondverhalen vaak een ondergeschikte rol. Toch vormen deze anekdotes en getuigenissen voor een groot deel de mythe welke de koers zo mooi maakt.

''Verhalen die bijdragen aan het prachtige verleden van de Limburgse wielersport.''

In deze rubriek gaan we op zoek naar onbekende gebeurtenissen uit het verleden die vaak in de schaduw van een koers plaats vonden. Verhalen die zelden of nooit een podium kregen en waarvan vaak wordt vergeten hoé essentieel ze eigenlijk zijn voor de koers hoe dat wij die hedendaags kennen.

Centraal staan koersen, coureurs of plaatsen in Zuid-Limburg. Gesproken wordt er met lokale bewoners of (voormalige-) betrokkenen in de wielersport. Al deze verhalen dragen bij aan het prachtige verleden van de Limburgse wielersport.

Retro: Kortsluiting in het Stammenderbosch

Koers in het Stammenderbosch was er zelden. Geschiedenis des te meer. Wat te denken van de vermaarde Bokkerijders, een bende ongezworene, die veelal vanuit hier hun stroop- en rooftochten startten en niets ontziend de regio tartten. Hier werd de eed afgelegd en hun trouw bezworen. Rijke boeren waren een voornamelijk doelwit en gegroepeerd als een ware roedel wolven trokken zij ten strijde.

Lees meer
0005

Heuvel wat ben je mooi

Uitgeverij TIC – In deze fiets- én wandelgids gaat Niels Smits op zoek naar het onbekende Zuid-Limburg. Middels 8 fietsroutes en 7 wandeltochten krijg je de allermooiste plekjes van het Heuvelland te zien. 

Bestel het boek hier voor slechts €15,95!

Heuvel, wat ben je mooi

Het boek Heuvel, wat ben je mooi bestel je middels onderstaand contactformulier.

€15,95