Beklimmingen

Onze provincie mag zich het klimwalhalla van Nederland noemen en staat bekend als het voorportaal van de Belgische Ardennen. Toch hebben de Limburgse heuvels een uniek karakter. En juist dat maakt ze bijzonder, interessant en inspirerend. Elke heuvel herbergt zijn eigen verhaal.

Op deze pagina gaat Niels Smits op zoek naar onbekende Zuid-Limburgse heuvels en het verhaal daarachter. Hij laat je de klim ervaren aan de hand van de omgeving en diens geschiedenis.

Beklimmingen door heel Zuid-Limburg

Op onderstaande kaart vind je onbekende heuvels verspreid door Zuid-Limburg. Klik op het bolletje en ontdek het verhaal erachter.

Bekijk alle beklimmingen

en danseuse Limburg ft. MyCols

Samen met MyCols.app bedacht en danseuse Limburg een unieke uitdaging in het Zuid-Limburgse Heuvelland; onbekende heuvels bedwingen waar het asfalt stopt en overgaat op grind, of desnoods doodlopend zijn.

Lees meer

Sleijerweg, Sweikhuizen

23 juni verscheen een artikel over het boek ‘Heuvel, wat ben je mooi’ in Dagblad de Limburger omtrent de onbekende Sleijerweg in Sweikhuizen.

Lees meer

Visweg, Meerssen

Op de mooie Visweg is alles anders. Deze wispelturige klim is omgeven door groen en geeft uitzicht op het prachtige, glooiende landschap.

Lees meer

Holleweg, Schin op Geul

De Holleweg in Schin op Geul, nog zo’n typische beklimming waarvan het achterliggende en onbekende verhaal nét dat extra beetje cachet geeft.

Lees meer

Molenweg, Oirsbeek

Vanuit Oirsbeek loopt een fel klimmetje richting de Janssenmolen, slechts één van de zes oer-Hollandse windmolens in ons Heuvelland.

Lees meer
0005

Heuvel wat ben je mooi

Uitgeverij TIC – In deze fiets- én wandelgids gaat Niels Smits op zoek naar het onbekende Zuid-Limburg. Middels 8 fietsroutes en 7 wandeltochten krijg je de allermooiste plekjes van het Heuvelland te zien. 

Bestel het boek hier voor slechts €15,95!

Heuvel, wat ben je mooi

Het boek Heuvel, wat ben je mooi bestel je middels onderstaand contactformulier.

€15,95