De Amstel Gold Race van de hoop.

Een Amstel Gold Race zonder Keutenberg, Eyserbosweg of Kruisberg. Een Amstel Gold Race zonder massa aan publiek. Een Amstel Gold Race tenslotte zonder Amstel. Maar toch, na een jaar afwezigheid keert de internationale elite van het mannen- én het vrouwenpeloton terug naar Zuid-Limburg.

In het jaar van de hoop, waar toch al vele koersen sneuvelden, mogen we blij zijn dat Leo van Vliet en consorten alles in het werk gesteld hebben om er samen met de autoriteiten voor te zorgen dat in ieder geval de televisiekijker én het peloton weer kunnen genieten van koers op enkele welbekende heuvels.

We kunnen ons blijven afvragen waarom er niet, net als bijvoorbeeld in de Vlaamse voorjaarskoersen, op het normale parcours gefietst kan worden, maar wellicht moeten we daar niet langer meer mee bezig zijn. 

Zondag 18 april 2021
Om HALF 9 (!): Koers voor de vrouwen.

Zevenmaal de Geulhemmerberg
Zevenmaal de Bemelerberg
Zevenmaal de Cauberg

Zondag 18 april 2021
Om een kwartier na 12: Koers voor de mannen.

Dertienmaal de Geulhemmerberg
Dertienmaal de Bemelerberg
Twaalf maal de Cauberg
én tot slot; eenmaal de Mathieu van der Poel Allee.

Het is dan misschien niet als vanouds, bij ondergetekende kriebelt het wel als vanouds. Laten we ons verheugen op de Amstel Gold Race van de hoop, op de bank of in de tuin, met vrienden of alleen. Met Amstel of met bier.

Tekst: Niels Smits – © 2021

Groen = (parcours: vrouwen 7x/mannen 12x) – Rood = (finale-lus mannen 1x)

Bekijk meer beklimmingen

en danseuse Limburg ft. MyCols

Samen met MyCols.app bedacht en danseuse Limburg een unieke uitdaging in het Zuid-Limburgse Heuvelland; onbekende heuvels bedwingen waar het asfalt stopt en overgaat op grind, of desnoods doodlopend zijn.

Bestel hier een gesigneerd exemplaar van ‘Heuvel wat ben je mooi’En ontvang een gratis magazine van Vélo Limburg. 

Heuvel, wat ben je mooi

Het boek Heuvel, wat ben je mooi bestel je middels onderstaand contactformulier.

€15,95